onsdag 5 augusti 2009

Gudrun ser!

Läste Gydrun Shymans blogg, som man hittar i anslutning till F!`s hemsida, hon skriver
som följer:

Det är kanske provocerande att säga att skillnaden i framgång för PP ( Piratpartiet ) i förhållande till framgången för F! är ännu en illustration på hur män som redan har sina grundläggande behov tillfredsställda, kräver mer, och får mer stöd än de feministiska krafter som kämpar för kvinnors mest grundläggande rättigheter. Men faktum är att halva befolkningens rätt till sin kropp och rätt till frihet från våld engagerar mindre än rätten till frihet på Internet. En annan och alternativ grundsyn (feminismen), som kan motverka väpnade lösningar av konflikter och klimatkriser, engagerar mindre än avregleringen av informationstekniken. Vad kan vi lära av det inför 2010?

Jag blir så urbota less. På mänskligheten. Varför är det ingen som bryr sig, varför är hela mitt liv förpassat till en "kvinnofråga", "kvinnoklinik", "kvinnosjukdom" osv i all oändlighet. När ska man bli en fullvärdig medborgare oavsett kön?

Piratpartiet är stolta över att ha kvinnliga väljare, varför då undrar jag? Som om kvinnor inte kan rösta på annat än sossarna i dessa lönnfeta hållögda datanördars ögon?

Missförstå mig gärna, jag tycker PP på en del sätt är ett fräscht inslag i en annars mossig föråldrad politik, men jag förstår inte varför människor värderar minimala sakfrågor högre än lite hederligt jävla männskovärde!?

Vad vi kan lära oss inför 2010 är väl att för att få folk att förstå att feminismen är det viktigaste vi har att kämpa för med allt vad det innebär, helt enkelt sända våran befolkning på någon form av grundläggande kurs i vad det innebär att vara människa, alla får ligga på en divan och känna efter, för det här håller ju inte. På långa vägar.

Stella. Det är systerkamp fortfarande. Och männskokamp.

/ carina - goes progressive.

1 kommentar:

  1. Ditt inlägg får dagens guldstjärna. Go Carina. Go Gudrun. Mer systerskap åt alla!

    SvaraRadera